Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Atenționarea lui Sturza: Sînteți monitorizați 24/24

22 feb. 2018,, 15:39   Politică
7646 0

Fostul premier Ion Sturza afirmă că toți cetățenii sînt monitorizați nonstop de către agenți guvernamentali, prin intermediul noilor tehnologii informaționale, notează Noi.md.

Potrivit lui, sînt interceptate convorbirile telefonice, SMS-urile, poșta electronică, iar cel mai frecvent monitorizarea are loc prin intermediul telefoanelor mobile.

„Sînteți monitorizați 24/24, prin intermediul milioanelor de CCTV-uri, dar și de camerele și microfoanele de pe device-urile utilizate la birou, pe stradă, la shopping, la restaurant, în gări, în aeroporturi, în școli. Dar atenție! Și în SPA-uri, băi publice, WC-uri. Tot traficul electronic, convorbirile telefonice, SMS-urile, e-mailurile sînt stocate pe mega-servere, conform legii, inclusiv cele criptate.

Mii de agenți guvernamentali, dar și privați, vă urmăresc comportamentul folosind algoritmi și software extrem de complexe pentru a vă modela și influența comportamentul. Cum? Cel mai facil este telefonul mobil de care nu vă despărțiți nici în cele mai intime locuri”, a menționat acesta într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Sturza, oficial, operatorii de telefonie sînt obligați prin lege să pună la dispoziția organelor abilitate tot traficul de date. Acest lucru însă nu exclude abuzurile, care, potrivit fostului demnitar, sînt frecvente, mandatate de securitatea națională.


„Așadar, ar fi o iluzie să considerați că sînt vizate doar celebritățile. Nu! Toți. Total și permanent”, concluzionează Ion Sturza.

„Întrebarea e: cînd Big Brother va scoate de pe poliță datele dvs. și în ce scopuri le va utiliza? Deocamdată, giganții Google, Facebook, Apple „minează" la greu datele noastre din mesaje, e-mailuri, convorbiri pentru a construi algoritmi cît mai complecși în ideea de a modela comportamentul nostru social, pasional și comercial. Așa că, relaxare! Sîntem monitorizați și manipulați!”, mai susține fostul premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?