Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Andrian Candu spune cînd ar putea avea loc alegerile parlamentare

3 feb. 2018,, 11:24   Politică
5923 11

Alegerile parlamentare, ce urmează să se desfăşoare conform noului sistem electoral, ar putea avea loc la sfîrşitul lunii noiembrie curent.

Despre aceasta a anunţat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul ediţiei de aseară a emisiunii „Bună Seara” de la Moldova 1.

„Deși încă nu este stabilit prin decizia Parlamentului care este data alegerilor, în mare parte noi estimăm că e sfîrșitul lunii noiembrie. Luînd în considerare că actualul Parlament își încetează mandatul la sfîrșitul lunii noiembrie, atunci urmează să fie organizate și următoarele alegeri parlamentare. Absolut tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea unor alegeri transparente, libere și corecte avem. Au mai rămas cîteva elemente legate de premierea partidelor care vor promova femeile în circumscripțiile nominale, mai sînt elementele legate de certificatul de integritate, pe care candidații vor trebui să-l aibă. Totul este clar, vom merge pe sistemul mixt, circumscripțiile deja există, mandatele deja sînt fixate”, a declarat speakerul Andrian Candu, citat de trm.md.

Potrivit șefului Legislativului, sistemul mixt de vot va permite ca în Parlament să acceadă o clasă politică nouă, formată din politicieni competenți și profesioniști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?