X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ambasadorul rus în RM spune cum putea fi evitată Legea anti-propagandă

11 feb. 2018,, 14:14   Politică
7975 15

Ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametșin spune că interzicerea unor emisiuni rusești pe teritoriul Republicii Moldova este lipsită de logică pentru că tehnologiile actuale permit evitarea oricărei restricții.

Mai mult decît atît, ambasadorul face referire și la sondajul recent făcut publice de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova potrivit căruia peste 60% din populație nu susțin interdicția unor emisiuni din Federația Rusă.

Despre acest lucru scrie agenția RIA, care face trimitere la o intervenție a ambasadorului pentru radio Sputnik.

Muhametșin spune că în urma acestei interdicții vor avea de suferit doar cetățenii Republicii Moldova și că cetățenii își dau sema de unde vin astfel de inițiative.

„Desigur că în urma acestor restricții au de suferit cetățenii R. Moldova. Nu este de mirare că mai mult de 60% din cetățeni sînt împotriva interdicției știrilor ruse pe teritoriul R. Moldova. Cu cifrele nu te poți lupta, iar acest lucru nu o spunem noi o spune un studiu al Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. O rezonanță largă este cauzată, și declarația statului Duma privind inadmisibilitatea discriminării față de mass-media rusească din Moldova, care solicită marilor organizații internaționale să ofere o evaluare prin prisma acestor acțiuni discriminatorii ale autorităților moldovenești în domeniul mass-media. Pot să adaug că interzicerea anumitor emisiuni sau știri este lipsită de logică pentru că orice interdicție poate fi ocolită datorită tehnologiilor actuale. Să nu uităm că cetățenii R. Moldova au un nivel ridicat de cultură politică și oamenii aici înțeleg întotdeauna de unde se trag astfel de inițiative”, a menționat ambasadorul rus în Republica Moldova pentru radio Sputnik.


De remarcat este faptul că declarația lui Muhametșin vine după ce Parlamentul R. Moldova a votat Declarația prin care Parlamentul condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din republică

„Parlamentul Republicii Moldova declară îngrijorarea față de intensificarea atacurilor la adresa securității informaționale a țării noastre de către Federația Rusă, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar și a unor instituții media din Republica Moldova. Atacurile vizează, denigrarea Republicii Moldova, a unor instituții și a unor oficiali, dar cel mai grav este că vizează, denigrarea cetățenilor țării”, acesta este doar un pasaj din Declarația care este semnată de un grup de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?