Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Acuzații la Parlament: „Acest individ este periculos pentru societate!”

12 iul. 2019,, 10:39   Politică
4972 0

Deputații PD au cerut astăzi audierea ministrului de Interne, Andrei Năstase, pe marginea unui presupus caz de agresare și intimidare a președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, notează Noi.md.

Potrivit democraților, Rapcea ar fi fost amenințat de reprezentanți ai guvernării, cu scopul de a-l forța să plece din funcție.

Cu scopul de a-l forța pe Sergiu Rapcea să renunțe la funcția pe care o deține, un angajat al structurilor de forță și-a permis într-o formă brutală să-l amenințe că o să-l bage în pușcărie, a relatat deputatul Alexandru Jizdan.

Parlamentarii socialiști și cei din blocul ACUM au reacționat vehement la acuzațiile aduse, menționînd că Sergiu Rapcea este „un individ periculos pentru societate și pentru locuitorii din Anenii Noi”.

„De mai multe ori am sesizat organele de drept despre faptele acestei persoane, cînd amenința oamenii și agenții economici, care trebuiau să aducă sume enorme de bani la diferite adrese. Elibera din funcții oamenii pe criterii politice, mulți colegi erau amenințați și cu răfuială fizică. Toate aceste materiale sînt acum la Procuratură”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.


„Acest individ încearcă acum să se victimizeze, dar noi cu toți cunoaștem cum a executat toate ordinele partidului. A folosit poliția, procuratura împotriva opoziției. Există imagini video cum el a agresat un agent economic. Promitem că îi vom garanta justiție corectă. Este un individ periculos pentru societate și pentru oamenii din Anenii Noi”, a menționat la rîndul său președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu.

În replică, Alexandru Jizdan le-a sugerat colegilor din opoziție să prezinte probe în susținerea afirmațiilor făcute. În urma discuțiilor, propunerea de a organiza audieri parlamentare cu participarea ministrului Andrei Năstase a fost respinsă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?