Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost desemnată firma care va repara clădirea Președinției

20 ian. 2018,, 15:30   Politică
3790 0

Compania de construcții „Sonbay” din Ankara va repara clădirea Președinției Republicii Moldova. Firma a fost desemnată în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA), se precizează într-o declaraţie transmisă Agenției Moldpres de către Ambasada Republicii Turcia la Chişinău.

Potrivit sursei citate, reparația instituției prezidenţiale de la Chişinău reprezintă o donație oferită poporului moldav din partea poporului turc.

Lucrările de reconstrucție a sediului președinției vor fi inițiate ca urmare a solicitării şeful statului, Igor Dodon, în cadrul întrevederilor avute cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și cu prim-ministrul, Binali Yildirimm.

“Solicitarea lui Igor Dodon a fost aprobată în iulie 2017 de către președintele Recep Tayyip Erdogan, iar în zilele de 22-23 decembrie, Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA) a desfășurat o licitație conform legislației Republicii Turcia, la care au participat trei companii turcești. Licitația a fost câștigată de compania Sonbay cu sediul la Ankara, care a propus cel mai mic preț. Decizia statului turc de a repara edificiul președinției Republicii Moldova a fost comunicată autorităților de la Chișinău și, în special, Guvernului, toate procedurile fiind realizate în mod transparent”, se precizează în declaraţia difuzată de Ambasada Turciei.

Clădirea prezidențială a fost distrusă parțial în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Edificiul a fost construit între 1984-87 pentru a găzdui sovietul suprem al RSSM. În urma violențelor din acum nouă ani, cel mai mult au fost afectate parterul și primul etaj al clădirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?