Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

27 de președinți de raioane din ţară sunt dezamăgiţi de Rezoluţia PE

19 iul. 2018,, 07:31   Politică
5125 1

27 de președinți de raioane din Republica Moldova au adresat o scrisoare deschisă către diplomaţii europeni, ambasadorii aflați la Chișinău și demnitarilor din Uniunea Europeană.

Aceştia se arată dezamăgiți şi nedumeriţi de Rezoluția adoptate de către Parlamentul European la data de 5 iulie prin care asistența macrofinanciară a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată.

"Această scrisoare exprimă dezaprobarea noastră față de unii politicieni de aici, din țară, care au încurajat și susținut măsuri împotriva intereselor Republicii Moldova, dar și speranța noastră că relațiile moldo-europene vor continua să se dezvolte pe baza progreselor reale pe care țara noastră le face pe drumul european", susțin semnatarii scrisorii.

Reprezentanţii Consiliilor Raionale mai spun, în declarația lor, că acest vot este părtinitor și că aparține doar unui grup politic al Parlamentului European. De asemenea, acest vot nu a avut o susţinere semnificativă a celorlalte grupuri politice. Aceştia mai accentuează ideea că cetăţenii aşteaptă de la ei drumuri bune, sisteme de canalizare şi aprovizionare cu apă şi multe alte lucruri care au fost iniţiate cu ajutorul fondurilor europene.

"Suntem convinşi că, pînă la urmă, cugetul şi conştiinţa vor prevala, iar deciziile Comisiei Europene vor fi luate punînd în prim-plan interesele comunităţilor locale şi ale cetăţenilor Republicii Moldova", mai adaugă semnatarii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?