Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Învinuirile secretarului FAM la adresa președintelui acesteia

16 dec. 2016,, 16:00   Societate
2966 1
Foto: sporter.md

Secretarul internaţional al Federaţiei de Atletism din Moldova, jurnalistul sportiv Serghei Doneţ, îl acuză pe preşedintele Federaţiei, Anatolie Balan, de "distrugerea intenţionată a unor tipuri de atletism în ţară".


Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a declarat că "în cei 17 ani de cînd conduce Federaţia, Balan a obţinut rezultate excelente de la un grup mic de sportivi, dar există şi probleme semnificative".

Potrivit lui Doneţ, "în Moldova a dispărut complet mersul sportiv, săriturile".

"Din cauza Federaţiei, în unele regiuni ale ţarii atletismul nu se dezvoltă, iar în Găgăuzia acesta nici nu există. Calificarea şi succesul sportivilor se realizează cu orice preţ, chiar şi prin falsificarea documentelor. Nivelul rezultatelor sportivilor trebuie să fie consolidat și să crească, dar acest lucru nu se întîmplă. Rata la sprint şi sărituri a ajuns la zero", a spus secretarul.

El a menţionat că în acest an Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat Federaţiei 2,8 mil. lei pentru sportivi şi pregătirea antrenorilor, dar Balan a decis că nu este nevoie de antrenori. Anume din acest motiv antrenorii moldoveni nu participă la cursurile de formare de peste hotare.

Doneţ consideră că "situaţia poate fi schimbată prin alegerea unui nou preşedinte al Federaţiei".

"Există un candidat, un om de afaceri, care ar putea cu echipa sa să dezvolte acest sport în ţară, dar Federaţia nu are nevoie de aşa oameni. Sîmbătă sînt programate alegeri şi deja se ştie cine va fi preşedinte şi cine îl va susţine. Aşa ceva este ilegal", a spus el.

În sală au fost prezenţi sportivi şi părinţi care s-au pronunţat împotriva celor afirmate de Doneţ, considerînd că el denaturează faptele şi vrea să devină preşedinte al Federaţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?