Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Evoluţia negocierilor în reglementarea transnistreană

16 dec. 2016,, 12:19   Politică
2529 0
Вице-премьер о ходе переговоров по приднестровскому урегулированию
Foto: anna-news.info

Evoluţia negocierilor în reglementarea transnistreană, dezvoltarea dialogului şi perspectivele acestuia au constituit subiectul întrevederii viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, cu ambasadoarea Austriei în RM, Christine Freilinger, care a fost însoţită de ataşatul Ambasadei pentru Muncă, Afaceri Sociale şi Protecţia Consumatorului, Gero Stuller.


Surse din cadrul Biroului pentru Reintegrare au relatat pentru INFOTAG că Bălan a informat-o pe ambasadoare despre acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti în vederea avansării negocierilor, priorităţile Guvernului pe dimensiunea transnistreană, reformele şi angajamentul de a sprijini populaţia din raioanele de est, prin extinderea pe întreg teritoriul ţării a spaţiilor unice, implementarea unor proiecte care să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a regiunii.

Viceprim-ministrul a menţionat rolul actorilor internaţionali implicaţi în procesul de reglementare, precum şi impactul programelor de asistenţă, realizate de partenerii de dezvoltare în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii.

El a salutat numirea ambasadorului Wolf Dietrich Heim în funcţia de reprezentant special pentru procesul de reglementare transnistreană în cadrul Preşedinţiei Austriei în OSCE pe parcursul anului 2017.

În comunicat este menţionat faptul că Christine Freilinger a asigurat că Republica Moldova poate conta în continuare pe sprijinul Austriei în promovarea reformelor demarat și a mulţumit pentru dialogul consistent, exprimîndu-și disponibilitatea pentru o bună cooperare pe viitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?