X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O hoață celebră de bijuterii a recidivat la 86 de ani

17 dec. 2016,, 00:00   Externe
21187 7

Foto Фото: libertatea.ro

Doris Payne este una dintre cele mai celebre hoațe de bijuterii din Statele Unite, ajungând chiar și subiectul unui film documentar. Ajunsă la 86 de ani, femeia pare să nu își găsească leac.


Ea a fost arestată din nou, în statul american Georgia, după ce a încercat să fure un colier cu diamante dintr-o reprezentanţă a magazinului Von Maur, relatează contactmusic.com.

Doris Payne a devenit un nume foarte cunoscut în Statele Unite în anii ’70. Furturile comise de femeia care are acum 86 de ani erau atât de numroase, încât o asociație a bijuterierilor americani a emis o alertă pe plan național pe numele ei.

Infracțiunile femeii au atras atenția regizorilor. Viața ei a fost relatată pe larg, chiar de ea, într-un documentar din 2013,intitulat ”The Life and Crimes of Doris Payne”.

Acum, Doris Payne pare să nu își găsească liniștea. Ea a încercat să fure un colier cu diamante, în valoare de 2.000 de dolari Înainte de acest furt, femeia și-a recunoscut vinovăția într-un proces intens mediatizat, în care a fost acuzată de jaf și pătrundere prin efracție, după ce a furat un inel din aur galben şi alb decorat cu diamante dintr-un magazin de bijuterii din Palm Desert.

Doris a fost condamnată în 2013, la vârsta de 83 de ani, la patru ani de închisoare. Totodată, pe numele ei a fost emis un ordin judecătoresc care îi interzice după eliberare să se apropie de toate magazinele de bijuterii din Statele Unite.

Potrivit Los Angeles Times, Doris Payne a fost condamnată şi în 2011, după ce a furat mai multe inele de mare valoare din magazine aflate în două oraşe californiene, San Diego şi Santa Monica.

După acea condamnare, a fost eliberată din închisoare cu trei luni înainte de a comite furtul din Palm Desert.

Doris Payne are o “carieră” de hoaţă de bijuterii care se întinde pe parcursul a şase decenii, iar cazierul ei datează din anul 1952. Femeia opera aproape mereu în același fel. Ea intra într-un magazin de bijuterii pozând într-o femeie bogată tipică, aflată în căutarea unui inel decorat cu diamante. Reușea apoi să-l conginăpe vânzător să îi prezinte mai multe bijuterii, iar la final, reușea să-l facă pe acesta să uite câte bijuterii i-a prezentat. Așa, Doris Payne părăsea magazinul cu una sau două bijuterii de mare valoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?