Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul va susține tinerele familii la procurarea locuinței în credit

16 dec. 2016,, 10:30   Economie
5794 5
Правительство поддержит семьи, желающие приобрести жилье в кредит
Foto: gov.md

Guvernul va susține tinerele familii care doresc să procure locuințe în credit.


Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe de lucru, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip, informează NOI.md.

La iniţiativa șefului Executivului a fost analizată o primă formă a conceptului de sprijin pentru tinerele familii, care doresc să-și procure o locuință cu ajutorul unui credit.

La ședință a fost prezentată viziunea proiectului, elaborată în cadrul consultărilor pe platforma Consiliului Economic pe lîngă prim-ministru, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Economiei şi ai Ministerului Finanţelor.

Acest concept, elaborat, de asemenea, la solicitarea prim-ministrului, are la bază modele similare din statele membre ale Uniunii Europene de tip „prima casă” și vizează asigurarea cu locuinţe a tinerelor familii.

Scopul programului este de a sprijini tinerele familii în obținerea spaţiului locativ prin facilitarea accesului acestora la credite preferenţiale, statul urmînd să garanteze o parte din creditul ipotecar acordat în acest scop. Asemenea modele de asigurare cu spaţiu locativ a familiilor tinere sînt deja aplicate cu succes în mai multe ţări europene, inclusiv în ţara vecină România.

Participanţii la şedinţă au decis să continue consultările cu reprezentanţii Băncii Naţionale a Moldovei şi ai băncilor comerciale pentru a analiza sustenabilitatea acestui proiect şi a stabili cele mai bune criterii de identificare a beneficiarilor acestui program. Conceptul urmează să fie definitivat şi prezentat Guvernului spre aprobare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?