X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Părinții care vor permite copiilor să se plimbe noaptea vor fi sancționați

16 dec. 2016,, 09:40   Societate
2867 0
Foto : protv.md

Părinții care vor permite odraslelor să viziteze localurile de agrement de unii singuri după ora 22.00 vor fi amendați.


Modificările legislative la Codul Contravențional vor fi publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Amendamentele prevăd că adolescenții în vîrstă de pînă la 16 ani vor putea vizita cafenelele și cluburile după ora 22.00 doar însoțiți de părinți sau tutele. Adulții salută inovațiil: „Este o lege bună. Tineretul de astăzi este alintat, așa că e bine”, „Ar fi bine ca nici după ora nouă să nu fie lăsați. Am nepoți minori, dar părinții îi supraveghează”.

Chiar și tineretul este de a acord cu modificări: „Sînt binevenite. Adolescenții trebuie să stea la bibliotecă, dar nu la discotecă ori saună”. „Eu am 16 ani și nu umblu pe la discoteci. Cred că legea este bună”.

Părinții, ai cărora copii consumă băuturi alcoolice în locurile publice, precum și comercianții care vînd alcool minorilor vor fi sancționați cu amenzi în valoare de pînă la 3600 de lei. Pentru administratorii localurilor sînt prevăzute amenzi de pînă la 10,5 mii lei. De asemenea, ei pot fi privați de dreptul la activitate pe un termen de un an”.

„Este o inovație bună. Noi respectăm legislația, inclusiv și cea care ține de interdicția asupra fumatului în localuri”, a spus administratorul localului Ion Ceburciu.

Pentru părinții care vor permite copiilor să viziteze localurile după ora 22.00 sînt prevăzute amenzi în valoare de pînă la 4,5 mii de lei. Iar pentru administratorii instituțiilor – de pînă la 9 mii de lei. Totodată, localul ar putea fi închis pentru o jumătate de an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?