Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vlad Filat a rămas fără mandatul de deputat

15 dec. 2016,, 14:36   Politică
3647 1

Foto: inprofunzime.md

Fostul lider PLDM, Vlad Filat, a rămas fără mandatul de deputat. O hotărîre în acest sens a fost adoptată astăzi de Parlament, cu majoritate de voturi, comunică Noi.md.


Autorii inițiativei au făcut referire la o hotărîre a Curții Constituționale care a stabilit că în cazul condamnării deputatului pentru infracțiuni săvîrșite cu intenție și condamnarea la închisoare prin hotărîre judecătorească definitivă și irevocabilă, mandatul acestuia încetează de drept.

Curtea a stabilit atunci că persoana condamnată este incompatibilă cu calitatea de deputat.

Deputații PLDM au criticat decizia, argumentînd că este una exclusiv politică. „Cazul dlui Filat este unul politic, ceea ce faceți acum aici demonstrează încă o dată acest fapt”, a precizat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

Menționăm că pe 15 octombrie 2015 Parlamentul și-a dat acordul pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat, acesta fiind arestat de procurorii anticorupție. Conform deciziei Curții de Apel, politicianul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de corupere pasivă și trafic de influență și condamnat la nouă ani de închisoare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?