Vlad Filat a rămas fără mandatul de deputat

Vlad Filat a rămas fără mandatul de deputat
Foto: inprofunzime.md

Fostul lider PLDM, Vlad Filat, a rămas fără mandatul de deputat. O hotărîre în acest sens a fost adoptată astăzi de Parlament, cu majoritate de voturi, comunică Noi.md.


Autorii inițiativei au făcut referire la o hotărîre a Curții Constituționale care a stabilit că în cazul condamnării deputatului pentru infracțiuni săvîrșite cu intenție și condamnarea la închisoare prin hotărîre judecătorească definitivă și irevocabilă, mandatul acestuia încetează de drept.

Curtea a stabilit atunci că persoana condamnată este incompatibilă cu calitatea de deputat.

Deputații PLDM au criticat decizia, argumentînd că este una exclusiv politică. „Cazul dlui Filat este unul politic, ceea ce faceți acum aici demonstrează încă o dată acest fapt”, a precizat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

Menționăm că pe 15 octombrie 2015 Parlamentul și-a dat acordul pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat, acesta fiind arestat de procurorii anticorupție. Conform deciziei Curții de Apel, politicianul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de corupere pasivă și trafic de influență și condamnat la nouă ani de închisoare.Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Jigurda 16 dec. 2016,, 02:53

Почему ворюга до сих пор имел право решать судьбу этой страны, на ряду с другими депутатами? Это же стыд и позор! Я не слышал чтобы в какой либо стране, вор который уже был осужден по приговору суда, принимал законы, это ни в какие ворота не лезет!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load