X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Marea Britanie ar putea declanșa procedura de ieșire din UE mai repede

15 dec. 2016,, 21:00   Externe
2024 1

Foto : bbc.com

Marea Britanie ar putea să invoce articolul 50 care va declanșa procedura de ieșire din Uniunea Europeană mai repede decât a anunțat.


Ministrul care se ocupă ce acest dosar, David Davis, a afirmat că acest lucru ar putea fi făcut chiar mai devreme de martie, dacă este posibil, relatează Reuters.


Premierul Marii Britanii Theresa May a afirmat anterior că va declanșa procedura de ieșire din Uniunea Europeană până la finalul lunii martie 2017, însă a exclus posibilitatea de a face acest lucru în acest an.


„Ne dorim să invocăm articolul 50 până pe 31 martie, mai devreme dacă putem”, a afirmat ministrul Brexit. Totodată, el a subliniat că executivul britanic încă trebuie să decidă cât de multe detalii va include în scrisoarea în care va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

În urmă cu câteva zile, Parlamentul britanic a votat pentru Brexit – 448 de parlamentari au votat pentru, în timp ce 75 s-au pronunțat împotrivă. Premierul britanic trebuie să prezinte o strategie clară în legătură cu relația viitoare a Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană după ce britanicii au decis acest lucru, în cadrul unui referendum organizat în luna iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?