Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chirtoacă, implicat în altă construcție ilegală

15 dec. 2016,, 14:00   Capitala
6664 0
Киртоакэ причастен к очередной незаконной стройке
Foto: totalmedia.md

Compania „Lucet Comerț”, care aparține fratelui lui Dorin Chirtoacă, a demarat construcția unui bloc de locuit pe strada Hîncești.


În cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău (CMC) de astăzi, 15 decembrie, reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) și locuitorii blocurilor din apropiere au ieșit cu probele care confirmă ilegalitatea construcției clădirii în acest loc, relatează NOI.md.

Chișinăuienii care locuiesc în zona construcției spontane de pe șoseaua Hîncești și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că locuințele lor ar putea fi afectate. „Pe casele particulare, inclusiv și pe a mea, pe pereți au apărut fisuri. Ar putea să se prăbușească și blocul cu mai multe etaje din apropiere, deoarece în această zonă există un risc de alunecări de teren. Am fost nevoiți să apelăm la poliție, Inspecția de Stat în Construcții și alte instituții, dar din partea lor nu a venit nici o reacție. CMC este ultima noastră șansă de a obține dreptatea”, a spus locatarul unui bloc de pe șoseaua Hîncești.

Consilierul municipal din partea PSRM Alexandr Odințov a adus o mulțime de dovezi care arată că construcția de pe șoseaua Hîncești este ilegală. „Antreprenorul nu a putut prezenta nici o autorizație de construcție sau alte documente justificative. Procedura de construcție este încălcată, deoarece este efectuată pe un teren străin. Existentul cod al construcției R2 ar trebui schimbat în R6, dar Companiei „Lucet Comer” nu-i pasă de normative. Autoritățile nu au avut nici o reacție, DSE (Departamentul situații excepționale – nota red.) a promis să răspundă în termen de 30 de zile”, a declarat alesul local.

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a încercat anterior să respingă informația că fratele lui ar fi implicat în conducerea Companiei „Lucet Comerț”. Dar numeroasele publicații au descoperit actele care dovedesc că documentele privind construcția clădirilor și altor obiecte de infrastructură edificate de „Lucet Comerț” sînt semnate de Lucian Chirtoacă.

Anterior, companiile de construcții afiliate Partidului Liberal au fost de nenumărate ori învinuite de construcții ilegale. Cel mai recent caz de rezonanță este construcția unui bloc multietajat de pe strada Andrei Doga, 32/2, ridicat de de către Compania „D&D” (proprietate a deputatului PL Iurie Dîrda. – nota red.). Atunci s-a comunicat că clădirea este construită în locul, în care s-a prevăzut să se construiască un teren sportiv. Locuitorii blocurilor din apropiere au încercat să blocheze activitatea constructorului, iar Consiliul Municipal a introdus un moratoriu asupra construcției. Compania a încălcat în mod repetat această interdicție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?