Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Feroviarii nu-și pot privatiza locuințele. Topală neagă acuzațiile

15 dec. 2016,, 12:45   Capitala
2439 1
Железнодорожникам препятствуют в приватизации– Топалэ отрицает
Foto: realitatea.md

Angajații ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM) s-au adresat consilierilor municipali cu o plîngere la adresa reprezentanților Partidului Liberal.


Locuitorii căminului aflat la balanța CFM îl acuză pe directorul întreprinderii, Iurie Topală, și pe alți șefi că încearcă să blocheze procedura de privatizare a încăperilor de locuit. Topală a negat această informație, informează NOI.md.

În numele angajaților CFM care s-au confruntat cu problema privatizării spațiilor locative în căminul de pe strada Tiraspol, în fața consilierilor municipali astăzi a vorbit reprezentanta muncitorilor. „Topală și subalternii lui refuză să le elibereze locuitorilor documentele necesare pentru privatizarea locuințelor asupra cărora oamenii au tot dreptul. Ei au muncit la întreprindere mulți ani, au investit bani proprii în amenajarea încăperilor, au familii și, pentru vechime în muncă, au dreptul la privatizarea camerelor”, a menționat reprezentanta angajaților CFM.
{{95325
Potrivit sursei citate, pentru a nu admite privatizarea încăperilor, șeful CFM intenționează să modifice statutul clădirii. „Pentru ca oamenii să nu-și poată privatiza locuințele, Topală, împreună cu colegii săi din PL, deja au inițiat procedura de modificare a statutului din cămin în bloc de locuit. Această clădire, unde acum trăiesc oameni, urmează să fie demolată, iar în loc – să fie construit un nou bloc. Liberalilor le este absolut indiferent că oamenii ar putea rămîne în stradă. Vă rog să vă implicați în soluționarea acestei probleme în favoarea oamenilor”, s-a adresat angajata CFM aleșilor locali.

Iurie Topală, prezent la ședință, a încercat să apere poziția PL-ului privind modificarea statutului clădirii de pe strada Tiraspol. Însă reprezentanta angajaților CFM a comunicat că întreprinderea nu poate avea niciun fel de pretenții asupra acestei clădiri, deoarece, conform datelor ÎS „Cadastru”, ea aparține statului. Astfel, procedura de modificare a statutului clădirii poate fi inițiată doar cu acordul autorităților centrale. Totodată, Iurie Topală a precizat că locuitorii căminului nu pot pretinde la încăperile locative din clădire, pentru că nu sînt angajați ai CFM.

Amintim că la începutul lunii decembrie, circa 30 de angajați ai CFM au organizat o acțiune de protest în fața Primăriei Chișinău, calificînd drept inadmisibile acțiunile conducerii întreprinderii. Mai mulți protestatari au declarat că au muncit la întreprindere zeci de ani și au dreptul să privatizeze încăperile locative din căminul de unde ar putea fi dați afară. În replică, reprezentanții Serviciului de presă al CFM au declarat că conducerea întreprinderii nu exercită presiuni asupra angajaților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?