X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon despre numirea lui Plahotniuc în funcția de premier

15 dec. 2016,, 10:18   Politică
7692 12
Додон о назначении Плахотнюка премьером
Foto: protv.md

Oligarhul Vladimir Plahotniuc nu va încerca să devină premier pînă ce va fi el învestit în funcția de șef al statului, susține președintele ales, Igor Dodon.


Potrivit acestuia, dacă oligarhul va încerca din nou să devină premier, atunci acest gest va provoca o adevărată revoluție.

Dodon a respins declarațiile primarului de Bălți, Renato Usatîi, care afirma că urmează să se reconfigureze coaliția de guvernare, iar din viitoarea majoritate parlamentară ar trebui să facă parte și anumiți deputați socialiști.

„În 5-6 zile să schimbi premierul și să formezi un nou Guvern, e ceva imposibil. Vladimir Gheorghevici iubește surprizele, dar nu e kamikaze. Dacă încearcă asta va avea loc revoluția din decembrie”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV.

Totodată, el a spus în funcția de președinte va face tot posibilul pentru a provoca alegeri anticipate, iar dacă Pavel Filip își va da demisia, nu va numi un alt premier din partea actualei majorități parlamentare, mai ales dacă acesta va fi Vladimir Plahotniuc.

„Nu voi semna un astfel de decret. Dacă vor, să mergem la un referendum pentru a demite președintele. Să vedem ce va spune poporul”, a mai afirmat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?