Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comportamentul agresiv în traficul rutier va fi sancţionat

15 dec. 2016,, 08:33   Societate
3153 3

Foto: moldova24.info

Şoferii care vor avea un comportament agresiv în trafic ar putea fi traşi la răspundere începând cu anul nou.


Potrivit agenţiei INFOTAG, aceste modificări la lege au fost aprobate miercuri de Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică, care le va propune Parlamentului spre adoptare în lectură finală.

Documentul clasifică drept comportamentul agresiv manevrele în traficul rutier care creează neîntemeiat obstacole circulaţiei şi prejudiciază drepturile altor participanţi la trafic. Pentru asemenea manevre şoferii riscă o amendă de 75-100 u.c. (3,75-5 mii lei) cu cinci puncte de penalizare. Pentru comportamentul agresiv repetat în decurs de un an amenda va creşte până la 100-150 u.c. (5-7,5 mii lei).

Potrivit autorului proiectului de lege, deputatul democrat Sergiu Sîrbu, în republic aproximativ 90% din accidente se produc din vina şoferului, din cauza depăşirii limitei de viteză, din cauza neglijării semnalelor şi marcajelor rutiere şi din cauza conducerii în stare de ebrietate.

"Deseori, cetăţenii la volan frânează brusc, claxonează agresiv, fac manevre periculoase, ameninţă sau arată gesturi necuviincioase altor şoferi. Acest lucru provoacă stres unor participanţi la trafic, o reacţie de răspuns şi poate provoca accidente. Introducerea sancţiunilor pentru un astfel de comportament în trafic poate reduce numărul accidentelor", consideră el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?