Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Venezuelienii scapă masiv de banii vechi

15 dec. 2016,, 05:00   Externe
2808 0
Венесульцы массово избавляются от старых денег
Foto: theguardian.com

Cozi interminabile în Venezuela. Mii de oameni au mers la bancă pentru a scăpa de bancnotele de 100 de bolivari, care vor fi scoase din circulație.


Cozile s-au format rapid, mai ales că președintele Maduro a dat un termen de 72 de ore pentru ca acestea să fie înlocuite, relatează «The Guardian».

Încă de la primele ore ale dimineții, locuitorii din Venezuela s-au așezat la coadă cu pungi pline de bancnote. Într-un anunț suprinză, președintele Maduro a anunțat că bancnota de 100 de bolivari, care are în acest moment cea mai mare valoare, va fi scoasă din circulație în 72 de ore și înlocuită cu o monedă.

Maduro a făcut anunțul duminică, iar efectele au apărut rapid. Aproape imediat unele magazine au refuzat să mai primească aceste bancnote. Totodată, guvernul de la Caracas a decis să închidă granița cu Columbia, în perioada în care sunt schimbate bancnotele.

De altfel, autoritățile din Venezuela au anunțat că mari cantități de bancnote au fost recuperate intrând din Columbia, cu ajutorul grupărilor criminale, care au ca obiectiv destabilizarea economiei Venezuelei. Autoritățile de la Caracas au anunțat și arestarea a 117 persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?