X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Guvernul a aprobat strategia de consolidare a relațiilor interetnice

14 dec. 2016,, 17:50   Societate
2686 0

Foto: gov.md

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Strategia de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017-2027, informează NOI.md.


Strategia are drept scop facilitarea dialogului interetnic, încurajarea diversității incluzive, prin integrarea minorităților naționale în diferite sfere ale vieții statului. Autoritățile își mai propun să creeze condiții necesare pentru studierea și aplicarea limbii de stat de către cetățenii alolingvi și, totodată, să promoveze limbile minorităților naționale. Strategia vizează următoarele domenii prioritare: participarea la viața publică, politicile privind limba de stat, dialogul intercultural și mass-media.

„Este un proiect care a parcurs o cale lungă. Este unul dintre obiectivele prevăzute în programul de guvernare asumat la preluarea mandatului”, a precizat premierul Pavel Filip.

Finanțarea proiectului se va efectua atît din fondurile bugetului de stat, cît și din fonduri europene, prin intermediul programelor de asistență tehnică și parteneriatelor publice-private. Obiectivele trasate în Strategie vor fi realizate gradual, în trei etape, costurile fiind acoperite din bugetul de stat şi din fonduri oferite de partenerii de dezvoltare.

Conform datelor statistice, 23,8% din numărul total al populaţiei Republicii Moldova aparțin minorităţilor naționale, printre care se regăsesc ucraineni, ruși, găgăuzi, bulgari, romi şi alte etnii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?