X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Învestirea noului preşedinte al Transnistriei ar putea avea loc la 16 decembrie

14 dec. 2016,, 09:00   Politică
2743 4
Инаугурация президента «ПМР» может состояться уже 16 декабря
Foto: westvoices.com

Învestirea noului preşedinte al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, ar putea avea loc deja vineri, pe 16 decembrie.


De această opinie sînt deputaţii Comisiei parlamentare pentru mandate, regulament şi etica de deputat, precum şi deputaţii Comitetului Sovietului Suprem (SS) pentru legislaţie.

Potrivit site-ului SS, la şedinţa plenară de miercuri va fi examinată cererea lui Krasnoselski de depunere a mandatului de deputat.

Vicepreşedintele SS, Alexandr Şcerba, a spus că, potrivit normelor constituţionale în vigoare, nu este posibilă îndeplinirea concomitentă a funcţiilor de şef de stat şi de deputat.

Totodată, în legislativ va veni şefa CEC, Elena Gorodeţkaia, care va prezenta informaţia despre rezultatele alegerilor prezidenţiale. Ulterior deputaţii trebuie să stabilească data şi locul unde preşedintele Transnistriei va depune jurămîntul.

"Ţinînd cont de prevederile Constituţiei şi ale Codului electoral, această acţiune trebuie să se desfăşoare la o şedinţă festivă cu participarea deputaţilor Sovietului Suprem", a amintit vicespicherul.

Actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a semnat marţi decretul privind învestirea noului preşedinte pe 27 decembrie, la Teatrul de Dramă şi Comedie din Tiraspol. Imediat după aceasta, Şevciuk, care a pierdut alegerile, a plecat la Moscova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?