X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Calmîc va discuta la Ankara despre extinderea cooperării moldo-turce

13 dec. 2016,, 14:30   Economie
2041 0
Калмык обсудит в Анкаре расширение молдо-турецкого сотрудничества
Foto: ipn.md

O delegație a Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va efectua, în perioada 14-16 decembrie o vizită oficială în Turcia, unde va avea întrevederi bilaterale cu autoritățile de la Ankara privind dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două state, informează NOI.md cu referire la Ministerul Economiei.


Agenda vizitei include întrevederi ale vicepremierului Octavian Calmîc cu conducerea de vîrf a Turciei, desfășurarea ședinței Comisiei moldo-turce privind cooperarea economică la Ankara, a Comisiei bilaterale pentru implementarea Acordului de comerț a Forumului oamenilor de afaceri din cele două țări la Istanbul etc.

În cadrul vizitei urmează a fi semnate Acordul moldo-turc privind promovarea și protecția reciprocă a investițiilor, Memorandumul de înțelegere în domeniul metrologiei, protocolului Comisiei moldo-turce de cooperare economică etc.

Delegația Republicii Moldova, din care face parte și conducerea UTA Găgăuzia, va discuta cu partenerii turci și posibilitatea realizării unor proiecte investiționale în țara noastră, în special în sudul republicii, cu atragerea capitalului din ambele state.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?