X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cel mai bun înotător din Moldova s-a remarcat în SUA

13 dec. 2016,, 14:00   Sport
5774 0
Лучший пловец Молдовы «блеснул» в США
Foto: sporter.md

Cel mai bun înotător din Moldova, Alexei Sancov, a cucerit o medalie de aur și una de argint la Campionatul de Tineret de Iarnă al SUA.


Sportivul moldovean a obținut cel mai bun rezultat la distanța de 200 de yarzi (circa 180 de metri) și a ocupat locul doi la distanța de 100 de yarzi, informează NOI.md.

Alexei Sancov a avut o evoluție foarte convingătoare la competițiile din Texas, unde își face practica de studii și antrenamente. În pofida faptului că cursele au avut loc pe distanțe neobișnuite pentru europeni (distanța se măsoară în yarzi, nu în metri – nota red.), Alexei Sancov a obținut două medalii. Pe distanța de 200 de yarzi sportivul nostru și-a întrecut principalul adversar cu aproape două lungimi de corp, înregistrînd un rezultat de 1 min. 34,06 sec.

Înotătorul moldovean practic și-a repetat performanța și pe distanța de 100 de yarzi cu rezultatul de 43,46 sec., însă a ajuns pe locul doi. Succesul înregistrat pe cele două distanțe i-au permis lui Sancov să se apropie de recordul la tineret al SUA la înot, ceea ce denotă potențialul înalt al sportivului din Moldova.

De menționat că Alexei Sancov a fost desemnat de trei ori cel mai bun înotător al Moldovei, inclusiv în anul curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?