Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Vloggerul care a cîștigat o sumă uriașă pentru clipurile de pe YouTube

14 dec. 2016,, 01:00   Externe
4567 0

Fotо: yoda.ru

Gamerul de pe YouTube, PewDiePie, a cîștigat 15 milioane de dolari în ultimul an, conform noului top publicat de Forbes.


"Am început să postez pe YouTube înainte să pot cîștiga bani", spune Roman Atwood, cel aflat pe locul 2 în clasament cu 8 milioane de dolari cîștigați, o creștere de 70% pentru acesta după ce a s-a mărit numărul de vizualizări de pe canal, după ce a mers într-un turneu alături de un alt YouTuber, Yousef Erakat, filmul Natural Born Pranksters, avansul pentru o carte ce urmeaza să fie publicată și un magazin online.

În urmă cu 5 ani el publica primul clip pe YouTube numit "Epic Cooler Prank!". În acel video, el păcălea persoane pe stradă că le va turna un butoi cu apă în cap, însă acesta era gol. Reacția oamenilor era extrem de amuzantă.

În ultima jumătate de deceniu s-au schimbat lucrurile. Forbes a publicat topul primelor 10 canale de pe YouTube - 12 celebrități care au cîștigat cumulat 70.5 milioane de dolari în perioada iulie 2015-iunie 2016, fiind o creștere de 23% față de anul precedent. Lista măsoară cîștigurile înainte de a fi scăzute cheltuielile de management și taxele.

Un alt nume cunoscut de pe lista este Tyler Oakley, cel care a cîștigat 6 milioane de dolari. El a semnat recent un contract cu compania de producție a lui Ellen DeGeneres ce include o colaborare pentru proiecte digitale, precum și o posibilă serie TV. O parte din cei 8.1 milioane de fani de pe YouTube l-au putut vedea într-un turneu mondial, venind pentru a cumpăra și cartea lui cu autograf, Binge, carte care a devenit bestseller New York Times! De asemenea, Oakley a apărut într-un sezon al show-ului The Amazing Race, ajungînd pînă în finală.

Topul celor mai bine plătite staruri de pe YouTube:

9-10. Colleen Ballinger (Miranda Sings) - 5 milioane de dolari
Rhett and Link - 5 milioane de dolari
7-8. German Gamendia - 5.5 milioane de dolari
Markiplier - 5.5 milioane de dolari
5-6. Tyler Oakley - 6 milioane de dolari
Rosanna Pansino - 6 milioane de dolari
4. Smosh - 7 milioane de dolari
3. Lilly Singh - 7.5 milioane de dolari
2. Roman Atwood - 8 milioane de dolari
1. PewDiePie - 15 milioane de dolari

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?