X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Usatîi consideră că alegerile din Transnistria au fost democratice

13 dec. 2016,, 12:34   Politică
2176 1
Усатый считает выборы в Приднестровье демократическими
Foto: vedomosti.md

Președintele Partidului Nostru, primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, consideră că rezultatele alegerilor din Transnistria reprezintă un „verdict tuturor politicienilor moldoveni din ultimii 25 de ani”.


Politicianul a scris pe o rețea de socializare că „alegătorii au ales persoana care le-a propus un program mai atractiv, nu pe cel care este «pro» sau «contra» UE, SUA sau a Rusiei”.

În opinia lui Usatîi, cetățeanii nerecunoscutei RMN „i-au exprimat vot de neîncredere politicianului care a stat prea mult la putere (președintelui Evgheni Șevciuk – „I”).

„Este o procedură normală democratică. Putem să-i invidiem. Să recunoaștem: după aceste parametru Transnistria mai mult corespunde statutului de stat, decît Moldova”, a scris Usatîi.

În opinia lui Usatîi, cel mai important este că toți cei șase candidați la funcția de președinte al Transnistriei s-au pronunțat pentru recunoașterea internațională a independenței regiunii și extinderea relațiilor cu Rusia.

„Este un consens deplin a societății și puterii privind modelul de dezvoltare”, a spus liderul Partidului Nostru, care se ascunde de justiția moldovenească la Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?