X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Transnistria a calificat declaraţia OSCE drept un document abstract

13 dec. 2016,, 13:00   Politică
2295 2
Foto: rupor.pmr.ru

MAE al autoproclamatei RMN a calificat declaraţia participanţilor la Consiliului Ministerial al OSCE privind negocierile "5+2" drept "un document abstract, care nu are legătură cu procesul de negocieri între Transnistria şi Moldova".


În comentariul instituţiei referitor la declaraţia adoptată pe 9 decembrie la Hambrug se menţionează că "lista exhaustivă a principiilor care stau la baza soluţionării unui şir de probleme primordiale între RMN şi RM este cuprinsă în Protocolul şedinţei de la Berlin în formatul "5+2", din 2-3 iunie 2016".

În acest context, MAE al regiunii îndeamnă "participanţii la procesul de negocieri, care sînt, totodată, şi state membre ale OSCE, să se abţină de la interpretarea liberă a prevederilor şi contextului Protocolului de la Berlin".

"Sperăm că apelul consolidat al miniştrilor statelor membre OSCE către părţi de a participa regulat la întîlnirile în formatul "5+2" va deveni un ghid şi pentru OSCE referitor la îndeplinirea angajamentelor sale de organizaţie ritmică şi de desfăşurare a şedinţelor în formatul "5+2", se arată în comentariu, ai cărui autori au precizat că "pauza de jumătate de an în acest format este nejustificată şi inadmisibilă".

MAE al Transnistriei şi-a exprimat nedumerirea faţă de "lipsa de activitate evidentă a unor participanţi la procesul de negocieri, în contextul căreia partea moldovenească nu doar a refuzat să-şi îndeplinească angajamentele, dar şi a intensificat măsurile de presiune asupra Transnistriei, înrăutăţind considerabil situaţia social-economică a locuitorilor din republică".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?