Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Mesajul lui Năstase la un an de la constituirea Platformei ”DA”

13 dec. 2016,, 11:06   Politică
2371 0

Foto: canal3.md

Cu prilejul marcării unui an de la constituirea Platformei Politice „Demnitate și Adevăr”, liderul formațiunii a făcut bilanțul activității, comunică NOI.md.


Potrivit lui Andrei Năstase, formațiunea a reușit în primul an de activitate să consolideze societatea, în ciuda factorilor care o divizează.

„A fost un an cu de toate. Și cu bune și cu rele. Datorită implicării noastre, am reușit să hărțuim guvernarea mafiotă, să nu-i permitem să-și încoroneze căpetenia în funcția de prim-ministru al țării. Am protestat alături de toți cetățenii țării, batjocoriți de guvernare la fel, indiferent de culoarea lor politică, apartenența etnică sau confesională, indiferent de numele și calitatea stegarilor segmentelor sociale și forțelor politice”, a explicat Andrei Năstase.

Politicianul a precizat că echipa sa va continua să lupte pe căi legale împotriva regimului, cu scopul de a restabili democrația în Republica Moldova. Activistul a precizat că pe fondalul ultimelor decizii antipopulare ale guvernării, formațiunea ar putea relua protestele.

„Punerea miliardului pe spatele poporului, mimarea unei investigații în jaful secolului, desemnarea pe furiș a unui procuror general obedient, adoptarea legii privind majorarea substanțială a vîrstei de pensionare, amnistierea fiscală a hoțiilor, inițiativele privind alegerile mixte în Parlament, majorarea imposibilă a tarifelor la energia electrică, gaze și carburanți, creșterea prețurilor la medicamente și produse de primă necesitate, genocidul social, cuantumul mizer al pensiilor și salariilor bugetare, dezmățul din instanțele de judecată, hărțuirea persoanelor indezirabile oligarhului-uzurpator, iată doar cîteva motive pentru care sîntem obligați să ținem garda sus, să fim pregătiți în orice clipă să reluăm protestele, să ne apărăm demnitatea de oameni și de țară”, a adăugat Năstase.

Platforma Politică "Demnitate și Adevăr" a fost constituit acum un an, pe 13 decembrie, pe fondalul evoluției protestelor antiguvernamentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?