Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cum se poate afla nivelul de poluare a aerului în timp real

13 dec. 2016,, 09:45   Externe
1694 0
Как узнать уровень загрязнения воздуха в реальном времени
Foto: varandej.livejournal.com

Noul glob interactiv permite evaluarea nivelului de poluare a aerului în diverse puncte ale planetei, precum şi urmărirea direcţiei vîntului, care răspîndește impurități dăunătoare.


Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 92% dintre locuitorii Pămîntului respiră aer ce conţine impurităţi nocive. Din această cauză, anual mor circa şapte milioane de oameni.

Totodată, majoritatea oamenilor apreciază greşit situaţia ecologică din localitatea sa. În realitate, nu numai Beijingul şi Deli, cunoscute pe larg prin aerul lor poluat, sînt locuri periculoase pentru sănătate. Compania americană AirVisual a creat globul-3D interactiv AirVisual Earth, care prezintă în timp real situaţia privind poluarea atmosferei.
Harta are două regimuri. În unul se poate vedea nivelul de poluare a aerului cu particule de pînă la 2,5 micrometri în diametru (ele pătrund în căile respiratorii cel mai adînc şi prezintă cel mai mare risc). Scara culorilor – de la albastru (frecvența maximă) pînă la roșu strălucitor. Trecînd la regimul al doilea, se poate urmări direcţia şi viteza vîntului, care împrăştie particulele nocive în regiunile limitrofe. Globul poate fi rotit, apropiind teritoriile de interes.

Anterior, o hartă asemănătoare interactivă a lumii au creat-o chinezii. În China ca atare situaţia privind poluarea aerului este atît de gravă, încît din impurităţile nocive se pot modela cărămizi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?