CSJ a refuzat să examineze dosarul „Diaspora”

CSJ a refuzat să examineze dosarul „Diaspora”
Foto: bizlaw.md

Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de examinare a dosarului „Diaspora împotriva autorităților”, ca fiind una inadmisibilă, comunică NOI.md.


Dosarul urma să fie examinat de Curtea Supremă după ce avocații mandatați de un grup de cetățeni de peste hotare au atacat hotărîrea Curții de Apel Chișinău din 7 decembrie. Atunci, instanța a respins toate cererile de chemare în judecată a autorităților.

„Ei consideră că nu există temeiuri rezonabile pentru examinarea în fond a recursurilor noastre. Vom decide ce urmează să facem, după ce va fi publicată încheierea motivată a CSJ. Desigur, nu ne oprim aici”, a relatat avocata Veronica Mihailov.

Avocații au cerut instanței să recunoască îngrădirea dreptului constituțional la vot al cetățenilor din diasporă, în ziua de 13 noiembrie.

Totodată, apărarea a cerut instanței să se pronunțe pe marginea faptului dacă cetățenii au avut parte de un proces echitabil, atît timp cît statul nu a prezentat toate probele pe care le are în posesie și se referă la persoanele contestatare, în proces nu au fost atrași toți cetățenii care au depus contestații. Avocații au mai cerut CSJ-ului să se expună și pe marginea sesizării Curții Constituționale pentru verificarea constituționalității art.49, alin.3 Cod electoral, care limitează 3000 de buletine de vot per secție de votare.


Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Sandu Miron 12 dec. 2016,, 16:45

Interesant oare cine ii plateste pe avocati ce au pornit procesul de judecata, doar pentru a incepe un astfel de proces, trebuiesc finante, drumul, inceperea procesului, strangerea dovezilor, timp. Ei daca sunt niste avocati profesionisti sigur ca trebuie sa aiba clienti si procese la care trebuie sa lucreze. Pur si simplu nu se leaga in cap, ca ei au pornit au pornit sa lupte pentru dreptate lasand toate lucrurile intro parte, sau ei special nu sau apucat de alte procese ca stiau ca dupa alegeri se vor apuca de alegeri. Eu cred ca ei sut finantati de cineva, cui ii convine sa piarda acesti avocati, ca sa murdareasca pe cei de la putere.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load