Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Babuc pune punctul pe i în cazul lui Pașa Parfeni și Cătălin Josan

12 dec. 2016,, 12:45   Societate
2544 4

Бабук расставила точки над «i» в случае Парфени и Жосана
Foto: noi.md

După ce au fost excluși din cadrul concertului „Potcoava de aur”, interpreții Pașa Parfeni și Cătălin Josan au declarat că acest lucru s-a făcut la indicațiile Ministerului Culturii.


Monica Babuc susține însă că „Ministerul nu are nicio tangență cu respectivul concert, nici din punct de vedere artistic, nici din punct de vedere financiar și nici organizatoric”, notează NOI.md.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, ministrul Culturii, Monica Babuc, a menționat că instituția pe care o conduce nu are nimic comun cu acel concert, organizat de o televiziune privată, care are propriile viziuni artistice și propriul buget. Aceasta s-a arătat indignată de acuzațiile primite la adresa sa: „Modesta mea activitate a fost «dezbătută» cu o sîrguință greu de imaginat. Nu s-a uitat nimic: nici de covoarele care «nu trebuie nimănui», nici de tradițiile la care n-am nicio treabă, nici de faptul că aș fi «zîmbăreață» și așa mai departe. Mai mult, agramatismul, vulgaritatea și ura unora dintre cei care au comentat au întrecut orice măsură”.

„De aceea, vin repetat să afirm că nici Ministerul Culturii, nici eu personal și nici echipa din care fac parte nu are nimic comun cu cele întîmplate la «Potcoava de aur», iar învinuirile care mi se aduc sînt false și lipsite de orice temei. Mai mult, sînt sigură că situația a fost regizată de o manieră în care cei care se declarau luptători cu regimul uzează de populism și minciună pentru a ieși cu orice preț în evidență”, a mai scris Babuc în mesajul său.

Reamintim că interpreții Cătălin Josan și Pașa Parfeni au fost excluși din concertul „Potcoava de aur”. Cei doi au catalogat acest fapt drept presiuni ale regimului și au adus acuzații Ministerului Culturii precum că la indicațiile instituției artiștii nu au mai putut evolua în cadrul evenimentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?