Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Acces interzis în Moldova pentru unii observatori la prezidenţialele din Transnistria

12 dec. 2016,, 12:15   Politică
1952 0
Молдавские власти запретили въезд в страну некоторым наблюдателям
Foto: russian.rt.com

Autorităţile Republicii Moldova au interzis intrarea în ţară a unor observatori la alegerile prezidenţiale din Transnistria.


Despre aceasta anunţă presa din Rusia şi Transnistria.

Potrivit rapoartelor, au fost deportaţi preşedintele Partidului "A treia Serbie" Miroslav Parovici, şi secretarul general al formaţiunii, Marko Teslici.

"Autorităţile Republicii Moldova au deportat la graniţă două persoane din grupul de observatori sîrbi. La doi observatori din delegaţia noastră la frontieră moldo-română le-au fost returnate paşapoartele, cu interdicţia de a vizita Republica Moldova timp de cinci ani. Au refuzat să ne explice ceva", a declarat reprezentantul Centrului Analitic "Platforma Diplomaţiei Publice din Serbia", Vladimir Zotav.

La alegeri, de asemenea, nu a putut ajunge un reprezentant al organizaţiei ruse pentru drepturile omului "Controlul civil", Vladimir Samarin.

Potrivit CEC-ului transnistrean, procesul de vot la cele 261 de secţii de votare a fost monitorizat de 80 de observatori străini. Printre aceştia se numără reprezentanţi din Marea Britanie, Italia, Franţa, Rusia, Ucraina şi Ţările Baltice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?