Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

“Milsami” a devenit "campionul de iarnă” al Moldovei

12 dec. 2016,, 11:15   Sport
3016 0
«Милсами» стал «зимним» чемпионом Молдовы
Foto: facebook.com

În Divizia Naţională (DN) de fotbal au fost disputate meciurile finale dinaintea vacanţei de iarnă.


Clubul “Milsami” şi-a menţinut poziţia de lider în clasament, dispunînd la Hînceşti de echipa locală “Petrocub”, cu scorul de 2:0. Discipolii lui Adrian Sosnovschi au plecat în vacanţă cu statutul de campioni “de iarnă”, comunică NOI.md.

După victoria faţă de adversarul principial – “Sheriff” – în turul precedent, fotbaliştii de la “Milsami” au continuat seria victorioasă, care durează de 14 meciuri. În turul 19, care a finalizat etapa de vară-toamnă a DN, campionii anului 2015 urmau să joace cu o echipă de mijloc – “Petrocub”. Oaspeţii au început activ meciul şi în mai puţin de o jumătate de oră au preluat inițiativa. În minutul 27 fotbaliştii din “Milsami” au executat un corner la poarta adversarilor. Alexandru Melnic a primit o pasă aeriană de la un coleg şi a transmis balonul mijlocaşului Alexandru Antoniuc, care a marcat golul în poarta lui Vasile Boza.

În ultimele minute ale primei reprize orheienii au majorat decalajul. Stranierul croat din “Milsami”, Igor Banovic, a intrat în careul de pedeapsă al echipei “Petrocub” şi a înşelat portarul, majorînd scorul pînă la 2:0. În afară de succesele echipei, Banovic a îmbunătăţit şi indicele său personal în ratingul marcatorilor. El are la activ 6 goluri în 17 meciuri, ca şi partenerul lui din “Milsami”, Gheorghe Andronic. Lider în acest rating rămîne jucătorul din “Sheriff” Josip Brezovec (9 goluri), locul doi îl împart Maxim Feşciuc din “Dacia” şi Viorel Primac din “Ungheni” (cite şapte goluri).


Josip Brezovec şi Viorel Primac, apropo, s-au distins în meciurile turului al 19-lea. Brezovec a fost autorul unicului gol în poarta clubului “Academia”. Victoria cu scorul de 1:0 a permis echipei “Sheriff” să menţină decalajul de două puncte cu “Milsami”. Viorel Primac, la rîndul său, a marcat unul dintre cele trei goluri ale echipei “Ungheni” în poarta lui “Saxan”. Acest rezultat nu a permis echipei “Ungheni” să abandoneze zona eliminării, deoarece ea este la două puncte de la locul salvator – nouă.

Clubul “Zarea” a continuat urmărirea liderilor, dispunînd la Bălţi de adversarii din “Dacia” cu scorul minim de 1:0. Unicul gol şi l-a înscris la activ Andrei Novicov. “Zarea” rămîne în urmă de “Sheriff” cu două puncte, iar de “Milsami” – cu patru. Încă într-un meci “Zimbru” a remizat cu “Dinamo-Auto”. Chişinăuienii au deschis scorul deja în minutul 3, dar fotbalistul din “Zimbru” Ion Cărăruş, în minutul 41, a punctat balonul în propria poartă – 1:1. Acest scor s-a menţinut pînă la fluierul final.

Echipele DN au plecat în vacanţa de iarnă. Meciurile următorului tur, al 20-lea, vor avea loc la finele lunii februarie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?