X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Proiect pilot privind prevenirea accidentelor rutiere

11 dec. 2016,, 12:00   Societate
4737 2

Foto: igp.gov.md

Inspectoratul Național de Patrulare implementează un nou proiect de prevenire a accidentelor rutiere.


Pe data de 9 decembrie a fost montată pe un postament o mașină avariată însoțită de un panou informativ, relatează NOI.md.

Mașina montată a fost implicată într-un accident rutier, iar alături de aceasta a fost plasat un panou informatic cu mesajul „Stop accidente! Viața are prioritate!”. Locul unde aceasta a fost amplasată nu a fost ales întîmplător, acesta este unul dintre cele mai periculoase trasee din Moldova – drumul de centură al orașului Orhei.

Obiectul are elemente reflectorizante pentru a fi vizibil de la anumite distanțe și pe timp de noapte. Scopul acestuia este de a le reaminti șoferilor despre pericolul vitezei excesive și consecințele consumului de alcool.

La lansarea acestui postament, un grup de studenți au venit cu cîteva slogane importante pentru conducătorii auto: „A preveni accidentele în trafic e în puterile noastre”, „Responsabilitatea de a salva vieți ne privește în mod individual”, „Noi ne împotrivim să devenim victime ale accidentelor rutiere”.

Potrivit datelor statistice, de la începutul anului au avut loc 2248 de accidente, în care au decedat 276 de persoane, iar alte 2678 a avut de suferit diferite traumatisme. În locul unde a fost instalată această mașină accidentată au fost comise 19 accidente rutiere, în care au decedat șapte persoane, iar alte 51 au suferit traumatisme.

Inspectoratul Național de Patrulare solicită șoferilor să reducă viteza de conducere conform sectorului de drum pe care circulă, să respecte indicatoarele rutiere și panourile de informare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?