Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Galbur a discutat despre reglementarea transnistreană

10 dec. 2016,, 10:30   Politică
2987 1
Foto: politics.md

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a avut o întrevedere cu ambasadorul Wolf Dietrich Heim, care va deţine mandatul de Reprezentant special pentru procesul de reglementare transnistreană în cadrul Preşedinţiei Austriei în OSCE pe parcursul anului 2017.


Surse din cadrul Biroului pentru Reintegrare au relatat că la întrevedere interlocutorii au trecut în revistă principalele evoluţii în problematica transnistreană, au abordat subiectele actuale ce figurează pe agenda negocierilor, precum şi au făcut schimb de opinii şi viziuni pe marginea perspectivelor de avansare a procesului.

Wolf Dietrich Heim a informat că în a doua jumătate a lunii ianuarie 2017 intenţionează să efectueze o vizită oficială la Chişinău, pentru a discuta în detalii aspectele organizatorice şi activităţile ce urmează a fi planificate pe durata mandatului său.

Vicepremierul Gheorghe Bălan a precizat că, pentru a impulsiona procesul de negocieri şi a obţine rezultate substanţiale, va menţine funcţionale toate platformele de dialog existente, va interacţiona activ cu toţi partenerii relevanţi şi va insista pe rezolvarea problemelor stringente cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

El a menţionat că partea moldovenească este dispus să-şi direcţioneze eforturile spre asigurarea continuităţii lucrărilor formatului "5+2" şi spre identificarea unor soluţii viabile la "problemele din toate cele trei coşuri ale agendei procesului de negocieri".

Viceprim-ministrul l-a felicitat de ambasador cu ocazia numirii sale în calitate de Reprezentant special pentru procesul de reglementare transnistreană al Preşedinţiei Austriei în OSCE, exprimându-şi încrederea într-o viitoare colaborare fructuoasă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?