Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Deputat PLDM: În Parlament deciziile se iau ca la poker

9 dec. 2016,, 16:11   Politică
3730 2

Foto: ipn.md

Deputatul liberal-democrat Vadim Pistrinciuc afirmă că modul în care sînt adoptate deciziile în Parlament în ultimele zile este inadmisibil, notează NOI.md.


În opinia lui, astfel de proiecte importante de legi precum reforma sistemului de pensii, proiectele de bugete pentru 2017, instituirea monopolului în sfera jocurilor de noroc, sînt adoptate la pachet, fără a fi supuse dezbaterilor publice, și fără o evaluare corespunzătoare.

„E trist și grav ce se întîmplă în Parlament. Schimbări radicale în sistemul de pensii, bugete, stabilire de monopoluri (a se înțelege organizare de scheme), audieri ascunse – totul făcut fulger, ca la poker, fără dezbateri aprofundate, consultări publice pline, evaluări de impact și riscuri – totul pentru a ascunde, a dosi interesele «stabilității». Cu așa tempouri, Parlamentul se transformă în tablou «nature morte», unde «piesele» trebuie doar să ridice mîna”, a precizat Vadim Pistrinciuc.

Precizăm că deputații au o agendă extrem de încărcată în această săptămînă. Ieri aceștia au examinat peste 35 de proiecte de legi, inclusiv au desfășurat audieri parlamentare, iar ședința s-a încheiat în jurul orei 23.00. Pe ordinea de zi de astăzi, de asemenea au fost incluse peste 20 de proiecte, printre care Legea bugetului de stat pentru anul 2017, ratificarea Acordului privind deschiderea Biroului de legătură al NATO, dar și reforma sistemului de pensii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?