X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

O halterofilă din Moldova – a doua la CE de Tineret

9 dec. 2016,, 15:45   Sport
2438 0
Тяжелоатлетка из Молдовы – вторая на молодёжном ЧЕ
Foto: mts.gov.md

Sportiva moldoveană Ecaterina Tretiacova a cîștigat medalia de argint la Campionatul European de Haltere pentru juniori, relatează NOI.md.


Halterofila s-a situat pe locul al doilea în categoria de greutate de pînă la 69 kg, avînd o evoluție de succes în două discipline – aruncat și smuls. La proba de smuls Ecaterina Tretiacova a fixat greutatea de 97 kg, iar la proba de aruncat a reuşit un rezultat de 115 kg. Ea a cedat ușor în fața adversarei, devenind vicecampioană europeană la haltere pentru juniori.

Astfel, ea a plecat de la competiție cu trei medalii de argint, deoarece în haltere se prevăd medalii pentru fiecare dintre probe, precum și pentru poziția de lider în clasamentul general. Totodată, în mod oficial se consideră că sportivul a cîștigat o singură medalie.

O altă compatrioată de-a noastră – Ecaterina Cîlcic – s-a clasat cu trei poziții mai jos. În proba smuls ea a obținut un rezultat de 83 kg, ocupînd locul IV, iar în proba aruncat a reușit un rezultat de 101 kg, ceea ce i-a permis să încheie competiția pe locul cinci.

Campionatul European de haltere pentru juniori se desfășoară în aceste zile în Israel. Competiția se va încheia la 10 decembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?