X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Deliu către guvernanți: De ce vă bateți joc de țară?

9 dec. 2016,, 15:50   Economie
5484 3

Foto: unimedia.info

Proiectul pentru rectificarea Legii bugetului pentru anul 2016 a fost supus astăzi dezbaterilor în Parlament, deși deputații PLDM afirmă că nu li s-a pus la dispoziție acest document, notează NOI.md.


„Spuneţi, cum este posibil ca deputaţii să facă cunoştinţă anticipat şi să se poată expune? Vă daţi seama, domnule ministru? Se aprobă proiecte importate! De ce vă bateţi joc de ţară?”, a precizat șeful fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a dat însă asigurări că documentul a fost consultat public, înainte de a fi propus. „Acest proiect nu a fost scos de sub masă, el a trecut toate procedurile în comisii”, a precizat ministrul.

„Prima dată în istoria țării, legea bugetului de stat a fost aprobată în luna iulie, peste o lună veniți cu rectificări și micșorați veniturile cu aproape 2 miliarde de ei. Spuneți-mi, de ce Moldova nu mai primește granturi? Cei care pînă acum au crezut în noi nu mai cred, pentru că au înțeles că guvernarea fură”, a menționat deputata comunistă Elena Bodnarenco.

Ministrul Finanțelor a explicat însă că această problemă a fost soluționată. „Toată echipa Guvernului a muncit tot anul pentru a restabili această finanțare. La finele anului vom primi tranșele de 45 de milioane de euro grant de la UE, 45 de milioane de dolari tranșa de împrumut de la Banca Mondială”, a comentat Octavian Armașu.

Potrivit proiectului, se propun majorări cu 328,5 milioane de lei atît la venituri, cît și la cheltuieli, fără a modifica deficitul bugetar. Cît privește cheltuielile în parte, se propune majorarea cu 224,3 milioane de lei a transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat, dintre care cu 218,9 milioane de lei pentru acoperirea deficitului bugetar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?