X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Contractul de concesionare a Aeroportului ar putea fi renegociat

9 dec. 2016,, 13:11   Economie
3357 3

Foto: protv.md

Parlamentul cere Guvernului să caute modalități pentru a renegocia contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, comunică NOI.md.


Recomandarea se regăsește în raportul comisiei de anchetă privind legalitatea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, adoptat ieri de Legislativ. Deși membrii comisei au constatat că nu există temeiuri juridice pentru rezilierea contractului de concesiune, unii deputați au propus să fie renegociate condițiile acordului.

„Concesionarul a efectuat investiții și construcții pe Aeroportul Internațional Chișinău, de aceea nu există circumstanţe pentru a rezilia contractul”, a relatat deputatul neafiliat Anatolie Zagorodnîi.

Patru dintre cei nouă membrii ai comisiei de anchetă au elaborat un raport de alternativă la acest subiect, depistînd mai multe ilegalități. Potrivit lor, procedura de luare a deciziilor privind concesionarea obiectivului a fost viciată, iar clauzele contractului semnat acum trei ani nu corespund legislaţiei, şi nici intereselor statului.

Parlamentarii au cerut Guvernului să fie anulată și așa-numita taxă de modernizare a Aeroportului, în valoare de 9 euro, propunere susținută de majoritate. „Aceste sume sînt acumulate de concesionarul aeroportului, fiind reflectate ca venituri, iar ulterior, după achitarea impozitelor sînt utilizate ca aport investițional propriu”, au declarat autorii rapoartului de alternativă.

Precizăm că raportul de alternativă a fost întocmit de patru deputaţi: socialiștii Oleg Lipskii şi Vasile Bolea, şi liberal-democraţii Anghel Agachi şi Iurie Ţap.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?