Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Liga Europei ”și-a aflat” toți participanții la play-off

9 dec. 2016,, 11:00   Sport
1962 0
Лига Европы «узнала» всех участников плей-офф
Foto: twitter.com

Etapa pe grupe a Ligii Europei (LE) la fotbal s-a finalizat cu meciurile din seara zilei de 8 decembrie.


Conform bilanţului lor, au devenit cunoscuţi toţi cei 32 de participanţi la play-off care vor continua lupta pentru trofeu în februarie 2017, comunică NOI.md.

Cluburile "Fenerbahce" și "Manchester United" s-au calificat în play-off din grupa “A”, dispunînd în turul şase de adversarii lor. Cu scorul minim de 1:0 "Fenerbahce" a dispus de "Feyenoord", iar “Manchester United" în deplasare în Ucraina a dispus de echipa “Zarea” cu scorul de 2:0. Unul dintre golurile pentru clubul englez l-a punctat stranierul suedez Zlatan Ibrahimovic.

Din grupa “B” în următoarea etapă a turneului au acces cluburile cipriot "APOEL" și grec "Olympiakos". În grupa “C” biletele mult rîvnite în play-off le-au căştigat cluburile francez "Saint Etienne" și belgian "Anderlecht". Fotbaliştii clubului rus “Zenit” anterior şi-au garantat anticipat calificarea din grupa “D” şi şi-au permis unica înfrîngere în turneul pe grupe, cedînd echipei olandeze “AZ” cu scorul de 2:3.

Clubul românesc “Astra” a remizat cu adversarii puternici din echipa “Roma” şi, în comun cu clubul italian şi-au asigurat calificarea în 1/16 de finală ale LE din grupa “E”. "Ajax" și "Celta" s-au situate pe primele două poziţii în grupa “G”. În grupa “H” cu aceleaşi realizări se pot “lăuda” "Șahtior", Donețk și "Genk", în grupa “I” - "Schalke 04" şi “Krasnodar”, în grupa “J” – “Fiorentina” şi "PAOK", în grupa “K” – “Sparta” şi "Hapoel" (Beer Sheva), iar în grupa “L” – “Osmanlispor” şi “Villareal”.

În acest mod, au fost desemnate 24 de cluburi calificate în play-offul LE conform bilanţului etapei pe grupe. Celelalte opt cluburi s-au calificat din Liga Campionilor, unde s-au situat pe locurile trei în grupele lor. Acestea sînt cluburile “Rostov”, pentru care evoluează fotbalistul din selecţionata Moldovei Alexandru Gaţcan, “Ludogorets”, “Beşiktaş”, “Borussia”, Mönchengladbach, “Tottenham”, „Legia”, „Kopenhaga” şi „Lyon”.

Tragerea la sorţi pentru desemnarea perechilor de participanţi la meciurile 1/16 de finală ale LE va avea loc la sediul UEFA din Elveţia, la 12 decembrie. Cele 16 cluburi rămase în turneu şi împărţite în perechi vor disputa calificarea în 1/8 de finală ale celui de-al doilea ca prestigiu turneu al cluburilor Europei în două meciuri, care vor avea loc la finele lunii februarie şi începutul lui martie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?