X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Grevă generală de 24 de ore în Grecia

9 dec. 2016,, 09:35   Externe
2094 0
Grevă generală de 24 de ore în Grecia
Foto: libertatea.ro

Grevă generală de 24 de ore în Grecia.


Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta faţă de reforma Codului Muncii şi de noile măsuri de austeritate solicitate Atenei de creditorii internaţionali.

Mişcarea a fost organizată joi de Confederaţia generală a muncitorilor greci, principalul sindicat al sectorului privat, şi de Confederaţia sindicatelor şi funcţionarilor publici și a afectat transportul public, al feryboat-urilor și mersul trenurilor. Peste 7.000 de protestatari au mărșăluit în trei manifestații separate în capitala Greciei împotriva noilor măsuri de austeritate.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au aprobat, luni seară, măsuri de restructurare pe termen scurt a datoriei suverane a Greciei. Datoria Greciei ar urma să fie restructurată pe termen scurt, facilitîndu-se plăţile în perioada anilor 2030-2040, cu obiectivul reducerii datoriei suverane cu 20% din PIB pînă în anul 2060. Dobînzile variabile vor fi eliminate, rămînînd cele fixe, situaţie care va genera costuri suplimentare pe termen scurt, dar reducerea lor pe termen lung.

Atena doreşte o finalizare rapidă a evaluării reformelor înainte de a obţine o structurare a datoriei sale şi de a fi integrată în programul de relaxare cantitativă a Băncii Centrale Europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?