Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Jocurile de noroc vor trece sub monopolul de stat

8 dec. 2016,, 16:15   Economie
3776 3

Foto: focus-energetic.ro

Inițiativa legislativă care prevede instituirea monopolului de stat asupra tuturor tipurilor de joc de noroc, cu excepția cazinourilor, a fost examinată astăzi la Parlament, comunică NOI.md.


Potrivit autorilor, elaborarea acestui proiect a fost necesară pentru a stopa situația dezastruoasă din domeniu cauzată de practicile de evaziune fiscală, lipsa de transparență și iresponsabilitate a agenților economici. Noile reglementări stabilesc că Ministerul Finanțelor va fi instituția împuternicită, prin intermediul Loteriei de Stat, să reglementeze jocurile de noroc, inclusiv pariurile, aparatele de joc și loteriile.

„Venim cu reguli extrem de dure în acest domenii. Vom pune capacul pe întreg acest proces, care este unul antisocial și ilegal, iar cei care vor să activeze în acest sector o vor face în condiții extrem de dure”, a explicat unul dintre autorii proiectului, Sergiu Sîrbu.

Inițiativa prevede că proprietarii de cazinouri vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii pentru a-și putea desfășura activitatea, cum ar fi: capital social de minimum 5 milioane de lei la data eliberării licenţei, conducători şi contabili fără antecedente penale, experienţă de activitate de minimum cinci ani. Se instituie și reguli cu privire la amplasarea cazinourilor, iar vîrsta persoanelor care vor avea acces în cazinouri se va majora de la 18 la 21 de ani.

Deputații liberal-democrați s-au interesat dacă a fost evaluat impactul financiar al monopolizării acestui sector. „Nu ați evaluat consecințele financiare ale acestui proiect. Ați spus că 90 de milioane de lei sînt acumulați din eliberarea licențelor. Putem să prejudiciem veniturile bugetare pentru 2017, dacă forțăm nota”, a precizat Chiril Lucinschi.

Deputații socialiști i-au acuzat pe reprezentanții guvernării că au plagiat în proporție de 80 la sută un proiect mai vechi de-al lor. În opinia lui Vasile Bolea, instituirea monopolului nu va aduce rezultatele scontate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?