X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce spun deputații despre privilegiile acordate foștilor președinți (VIDEO)

8 dec. 2016,, 12:50   Politică
3852 5

Foto: ipn.md

Proiectul de lege propus de deputații majorității parlamentare, cu privire la acordarea de noi facilități pentru foștii președinți, a fost supus dezbaterilor astăzi, la Parlament, notează NOI.md.


Deputații liberal-democrați, socialiști și comuniștii au criticat inițiativa, argumentînd că nu este necesară, în timp ce liberalii au avut unele obiecții. Liderul PCRM, în calitate de fost șef de stat, a declarat că el personal nu are nevoie de asemenea facilități și a propus ca proiectul să fie retras.

„ Astea sînt niște aiureli. Voi ați vrut să-l mulțumiți pe Timofti, care a tăcut patru ani. Acum voi sînteți obligați să-i faceți înlesniri că el a răbdat cît voi ați distrus țara. Nimeni nu a avut niciodată birou. Eu vă rog, nu aiuriți. În această sărăcie voi vreți mașini și birouri. Eu înțeleg că-i sînteți recunoscători, dar eu, ca fost președinte, nu am nevoie de nimic”, a relatat Vladimir Voronin.

Liberalii au criticat însă prevederea care se referă la durata acestor privilegii. „Înțeleg că e nevoie de anumite facilități, dar timp de un an. Dar pentru ce timp de patru ani să fie achitat un birou și un asistent?”, a întrebat deputatul Lilian Carp.

Reprezentanții PSRM s-au arătat nedumeriți de necesitatea asigurării foștilor șefi de stat cu birouri. „Cîte întîlniri pe an au ex-președinții? De ce au nevoie de birouri, dacă practica arată că nu au întrevederi?”, a întrebat deputatul PSRM Grigore Novac.

„Practica arată că lucrurile astea se întîmplau, doar că nu erau instituționalizate, se cheltuiau banii ilegal. Alți președinți nu mai sînt șefi de partide, respectiv nu mai dispun de birouri”, a răspuns unul dintre autorii proiectului, Andrian Candu. Și deputații PLDM le-au reproșat autorilor faptul că vin cu inițiative oportuniste, care sînt în interesul unei persoane sau vizează o situație de moment.

Inițiativa prevede că foștii președinți vor fi asigurați pe parcursul a patru ani cu birou, asistent personal și mașină de serviciu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?