X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cum vor fi distribuiți banii din Fondul rutier?

8 dec. 2016,, 08:45   Economie
2706 2
Foto: sputnik.md

Banii din Fondul Rutier vor fi oferiţi primăriilor după o nouă formulă, în funcţie de numărul de locuitori.


Surse din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor au relatat pentru că despre aceasta a comunicat ministrul Iurie Chirinciuc la întrevederea cu o delegaţie a Băncii Mondiale. Ministrul a subliniat că acest lucru va fi posibil după adoptarea noii metodologii de distribuire a mijloacelor din fond.

"Astfel, la 1000 de locuitori, unei primării îi vor reveni aproximativ 100 de mii de lei pentru reparaţia drumurilor. Acest proces va scoate din joc factorii politici, care pînă în prezent ofereau bani autorităţilor publice locale în funcţie de apartenenţa politică", a menţionat Chirinciuc.

Viceministrul Vitalie Rapcea a prezentat situaţia drumurilor care se află acum în reparaţie. Potrivit lui, au fost finalizate contractele de reparaţie a 12 drumuri, altele 13 sînt în derulare, iar pe opt contracte lucrările de reabilitare întîrzie. De asemenea, urmează să fie efectuate achiziţii pentru cinci drumuri.

Conducerea ministerului a solicitat susţinerea partenerilor de dezvoltare, pentru a putea soluţiona problemele de la întreprinderea de stat "Calea Ferată din Moldova". Instituţia urmează să treacă printr-un amplu program de restructurare.

Reprezentanţii Băncii Mondiale au subliniat că Republica Moldova se află în lista prioritară a ţărilor care vor beneficia de asistenţă financiară. Ministerul Transporturilor însă trebuie să identifice priorităţile sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?