X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Forum dedicat asistenţei UE pentru întreprinderile mici şi mijlocii

8 dec. 2016,, 08:30   Business
2297 0
Foto: mec.gov.md

La Chişinău a avut loc ediţia a treia a forumului de afaceri "Uniunea Europeană pentru businessul din Republica Moldova".


Potrivit agenţiei, lucrările forumului au fost concentrate asupra aspectelor principale ale asistenţei UE acordată mediului de afaceri din Moldova.

La eveniment au participat reprezentanţii a peste 100 de companii, ai Delegaţiei UE în Moldova, ai Ministerului Economiei şi a diferite proiecte şi organizaţii pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).

Forumul a avut drept subiect principal perspectivele şi oportunităţile de afaceri în cadrul Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) şi Acordului de Asociere cu UE.

"În cei doi ani de activitate a acordurilor au fost atinse succese remarcabile. Însă aceasta nu este suficient. Republica are nevoie de reforme pentru susţinerea businessului şi mai are nevoie de instituţii publice libere şi transparente. Căci, într-un final, intensificarea cooperării între UE şi Moldova va contribui la îmbunătăţirea calităţii serviciilor din partea statului şi a vieţii cetăţenilor ţării, în general", a spus reprezentanta Delegaţiei UE în Moldova, Ursula Pallas.

Ea a mai spus că în prezent Delegaţia UE îşi concentrează atenţia pe reducerea costurilor pentru deschiderea şi activitatea IMM în Moldova, pe îmbunătăţirea mediului de afaceri, pe implementarea reformelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?