X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Glavan: În țară nu există riscuri epidemiologice

7 dec. 2016,, 17:45   Societate
2929 4

Foto: ipn.md

De la începutul sezonului rece, în țară au fost înregistrate șase cazuri de îmbolnăvire cu gripă sezonieră, dintre care cinci în Chișinău, comunică NOI.md.


Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Potrivit acesteia, situația epidemiologică pe țară este la ora actuală sub control.

În acest an, Ministerul Sănătății a semnat un acord cu Centrul pentru Vaccinuri Echitate, din SUA, prin care 200 de mii de doze de vaccinuri antigripale au fost oferite cu titlu de donaţie și urmează să ajungă în Republica Moldova. Aceste vaccinuri vor permite controlul apariției unei epidemii de gripă pe teritoriul țării noastre. La momentul actual, lotul de vaccinuri se află în tranzit spre Republica Moldova și urmează să ajungă la Chișinău săptămîna viitoare, a informat Glavan.

Ruxanda Glavan a mai menționat că autoritățile urmăresc evoluția cazurilor de gripă din Ucraina și România și, totodată, se informează de pe paginile web oficiale de specialitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?