Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

SCANDAL în Parlament la subiectul Agenției pentru recuperarea bunurilor infracționale

7 dec. 2016,, 14:27   Politică
3481 4
Foto: ziarulnational.md

Majoritatea membrilor Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități au avizat pozitiv astăzi proiectul privind înființarea Agenției pentru recuperarea bunurilor infracționale care va fi în subordinea Centrului Național Anticorupție (CNA).


Deși noua structură ar urma să vizeze toate infracțiunile comise, deputatul Sergiu Sîrbu a început a prezenta proiectul subliniind că aceasta va „întoarce bunurile” dobîndite în urma furtului miliardului.

„Azi bunurile pot fi recuperate, dar sînt mai multe instituții implicate în proces. (…) Propunem să avem un organ distinct, care va prelua aceste competențe. Sper că votul va fi unanim”, a spus Sîrbu.

Deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, a avut mai multe obiecții la proiect care vizau niște prevederi ce lasă loc de interpretări, inclusiv cea referitor la faptul că șeful instituției urmează să aibă „un adjunct sau doi”.

Iar socialistul Vasile Bolea a întrebat de ce 3% din valoarea bunurilor recuperate îi vor reveni acestei structuri, în condițiile în care și alte instituții care aduc bani la buget, cum ar fi vama și fiscul, ar putea solicita asemenea favoare.

Sergiu Sîrbu a explicat că cele 3% vor fi utilizate pentru a asigura cheltuielile de logistică ale instituției, inclusiv pentru deplasările peste hotare ale angajaților Agenției, care vor fi salarizați ca și angajații CNA.

„Dacă nu vreți miliardul înapoi, nu votați”, a fost patetic Sîrbu.

„Nu-ți pare că prea mult ai luat-o hăisa? Pînă acum de ce nu ați recuperat miliardul? Chetraru a ieșit la tribună, a spus că banii sînt în țară și în două luni îi va recupera. A avut posibilitate în bază legală să recupereze aceste surse. De ce nu ați făcut-o? Hoțul strigă hoțul! Hoți la drumul mare”, a spus Deliu și a părăsit ședința comisiei parlamentare.

„Nu trebuia să fie furat miliardul”, a răspuns Sîrbu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?