Diaspora a pierdut procesul și la Curtea de Apel

Diaspora a pierdut procesul și la Curtea de Apel
Foto: timpul.md

Curtea de Apel Chișinău a respins toate demersurile avocaților delegați de un grup de cetățeni moldoveni de peste hotare, cu privire încălcările semnalate în timpul alegerilor, comunică NOI.md.


Astfel, instanța a menținut în vigoare decizia Judecătoriei Centru, prin care au fost respinse acțiunile de chemare în judecată a CEC-ului. Avocații care se ocupă de acest caz, Eduard Digore și Veronica Mihailov, au precizat că vor ataca hotărîrea Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție.

„Completul de judecători al Curții de Apel (N. Simciuc, I. Cimpoi, V. Pruteanu), practic au preluat poziția adoptată de prima instanță și era vădită tendința de a grăbi lucrurile, respingînd toate demersurile avocaților. Am atras atenția completului de judecători asupra faptului că prima instanță a examinat superficial și neobiectiv acțiunile de chemare în judecată a reclamanților, că aceasta, deși le-a respins, a stabilit cu certitudine că la 14 secții de votare extrateritoriale, cetățenii nu și-au putut exercita dreptul la vot în legătură cu epuizarea buletinelor. Cu regret, completul de judecători nu a avut însă curajul sperat”, au declarat cei doi avocați.

Potrivit lor, în cadrul ședinței de judecată de la Curtea de Apel, și oponenții, și instanța au folosit același argument: dreptul la vot nu este absolut și statul are prerogativa de a stabili modul de organizare a alegerilor. „Dar oare pot normele Codului electoral cu valoare ierarhică inferioară să contravină art. 38 din Constituția R. Moldova? Am solicitat și insistat asupra aplicării directe a normelor superioare din Constituție și a Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice”, au declarat avocații.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu9 comentari

REALIST 9 dec. 2016,, 18:07

Toata povestea asta cu diaspora mai mult e pusa cale de Nastase. El a fost prin diaspora, si special nu a spus oamenilor ca trebuie sa se inregistreze online inainte de alegeri

Ludmila 9 dec. 2016,, 17:34

Eu nu inteleg aceasta mentalitate si tupeu al diasporei ,ei stau si achita impozite altui stat sunt departe de Moldova ,dar stau totodata si critica alegerea poporului ,oare nu le este rusine?

Sandu Miron 9 dec. 2016,, 16:54

De unde asa patriotism de la cei din diaspora, fug din tara sa lucreze peste hotare, e si logic ca au si de ce, dar de unde ei sau gasit sa judece CEC-ul daca ei singuri nu au ideplinit conditiile, eu cred ca nici macar nu sau dat intrebarea cum se efectueaza procedura de vot.

mica 8 dec. 2016,, 09:35

Cei din diaspora, dacă sunt aşa patrioţi, trebuiau să vină acasă şi să voteze, sau să se înregistreze din timp conform cerinţelor legislaţiei în vigoare.
Dacă au părăsit ţara şi ne-au lăsat în probleme,să-şi vadă de soartă unde se afla, nu cred că este cinstit să hotărască ei de acolo cum să trăim noi aici

Mircea 7 dec. 2016,, 22:13

“Publica” nu inventeaza stirile, ei arata adevarul asa cul il vede Plaha.
http://f21.ifotki.info/org/fffb3bdd685e4573a42d66d80682d63b5c728d263790301.jpg

Dan Bilzerian 7 dec. 2016,, 16:47

Eu tot locuiesc peste hotare, dar am avut timp să mă duc să mă înregistrez, iar cei care ia durut în f... după aceasta sau trezit că sunt patrioți acum umblă prin judecăți, fiecare dintre noi este vinovat nu statul am avut timp 6 luni pentru a ne înregistra

Для Архимеда 7 dec. 2016,, 16:36
Deleted
Эмилит 7 dec. 2016,, 12:50

Настасе и Санду на мыло агенты США Сороса и прочих масонов

Архимед 7 dec. 2016,, 12:03

Уже очевидно, что суд стоит на стороне Додона, который представляет в ООО РМ сторону Клинтон (Рокфеллеров), в противовес Маи Санду, ставленнице Трампа, а Трамп от Ротшильдов. Мая Санду устроила бы чистку в колониальной администрации, чем бы увеличила доход в пользу США.
Додон же, вместе с этой колониальной администрацией оставит всё как есть: коррупция и воровство никуда не исчезнет, что для народа меньшее зло, чем честное выкачивание дани в США.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load