Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Platon se plînge pe acțiunile împotriva avocaților lui

6 dec. 2016,, 16:30   Societate
3701 3
Платон жалуется на действия против его адвокатов
Foto: independent.md

Veaceslav Platon s-a arătat nemulțumit de acțiunile acuzării care restricționează accesul avocaților lui la materialele dosarului.


El a chemat să se sensibilizeze opinia publică în legătură cu cazurile de încălcări flagrante a drepturilor sale la apărare în instanța de judecată. Suspectul a declarat acest lucru pe coridorul Judecătoriei sectorului Buiucani, unde astăzi, 6 decembrie, a continuat examinarea dosarului în cazul lui Platon, relatează NOI.md.

Solicitat de jurnaliști să răspundă la întrebarea adresată de jurnaliști dacă avocații lui au acces deplin la dosar, Platon a spus: „Nu, nu au. Este o răfuială, se încălcă toate legile”, a declarat el. După aceasta Platon a fost escortat în altă sale de ședință și nu a putut oferi nici un comentariu.

Aceasta nu este primul caz cînd Platon declară că avocații săi sînt împiedicați să-și exercite obligațiile profesionale. Ieri, 5 decembrie, pe rețelele sociale, un grup format în susținerea lui Platon a publicat din numele omului de afaceri o declarație, în care acesta comunică despre intentarea unei cauze penale pe numele unui alt avocat al său. „După dosarul pe numele Anei Ursachi (avocata lui Platon care a fost nevoită să părăsească țara – nota red.), autoritățile au început să-l persecute și pe Eduard Rudenco. Avocaților nu li s-a permis să se întîlnească cu clientul său în închisoare (penitenciarul №13 – nota red.) pentru a se familiariza cu materialele dosarului, fiind încălcată legea și drepturilor lui”, se arată în declarație.

Reamintim că Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare internațională la 25 iulie în baza mărturiilor depuse de primarul Orheiului, Ilan Șor. În aceeași seară Platon a fost reținut la Kiev de către angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei. În noaptea spre 30 august omul de afaceria fost extrădat în Moldova.

După sosirea lui Platon la Chișinău, Judecătoria Buiucani a prelungit de trei ori mandatul de arest preventiv – pe 1, 24 septembrie și pe 22 octombrie. Avocații suspectului au depus recursuri la Curtea de Apel, însă de fiecare dată ea le-a respins.

La 18 noiembrie procurorii au pus sechestru pe proprietatea lui Platon, acțiunile sale în companiile rezidente și conturile bancare în sumă de 700 de milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă pînă la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și 10 ani - pentru spălare de bani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?