X 
Transnistria stiri: 1396
Eurovision stiri: 502

Dodon: Accederea mea în funcția de președinte este tergiversată (VIDEO)

6 dec. 2016,, 11:17   Politică
7734 12

Додон: Мое вступление в должность затягивается моими оппонентами
Foto: noi.md

Președintele ales Igor Dodon îi acuză pe liderii opoziției extraparlamentare de dreapta - Maia Sandu și Andrei Năstase că tergiversează validarea rezultatelor alegerilor, comunică Noi.md.


Acesta se arată indignat că adresările opoziției în instanța de judecată împiedică Curtea Constituțională să confirme rezultatele alegerilor și prin aceasta blochează accederea lui în funcția de șef de stat. Potrivit lui Dodon, acest lucru îi este convenabil guvernării, întrucît îi va permite să promoveze în mare grabă unele „reforme antisociale”.

„Iese că direct sau indirect oponenții mei politici, Andrei Năstase și Maia Sandu, tergiversează examinarea și luarea deciziei finale privind rezultatele alegerilor. Ei conștientizează sau nu că fac jocul guvernării în acest caz? Acest lucru se face pentru ca eu să nu pot bloca unele reforme antisociale promovate de actuala guvernare, cum ar fi reforma sistemului de pensii, numirea procurorului general, deschiderea biroului NATO”, a declarat astăzi Dodon.

Fostul lider PSRM a reiterat că nu are de gînd să promoveze în funcție pe niciunul dintre cei șase candidați la funcția de procuror general. „Înțeleg oare Năstase și Sandu că prin tergiversarea intrării mele în funcție ei dau șanse guvernării ca să numească procurorul prin Timofti?”, a precizat Dodon. Acesta a mai dat de înțeles că și deschiderea biroului de legătură al NATO la Chișinău ar fi făcută la indicația Occidentului.

Politicianul a cerut Curții Constituționale să valideze alegerile imediat cum vor fi soluționate litigiile în instanța de judecată. Acesta a amintit că, potrivit Constituției, președintele ales urmează să depună jurămîntul în decursul a 45 de zile după data alegerilor, ceea ce înseamnă că inaugurarea va avea loc nu mai tîrziu de 28 de decembrie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?