Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

„Fulger” a marcat 25 de ani de la fondare

5 dec. 2016,, 17:22   Societate
2754 0
Бригада полиции спецназначения Fulger отметила 25 лет со дня основания
Foto: mai.gov.md

Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială "Fulger" a marcat 25 de ani de la fondare. Cu această ocazie, luni au avut loc festivităţi de celebrare.


Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a menţionat că "Fulger" este şi va fi o unitate de elită a Poliţiei Republicii Moldova.

"Încă de la începuturile sale, Brigada de Poliţie "Fulger" a fost cea care s-a aflat în prima linie de luptă contra criminalităţii şi a fost cea care a asigurat, prin intervenţii hotărîte, ordinea publică din ţara noastră. Aceste fapte de vitejie şi de eroism nu trebuie să le uităm niciodată. Ele trebuie să fie mereu exemple pentru educaţia tinerilor de astăzi şi a generaţiilor viitoare în spiritul patriotismului şi al curajului", a declarat Filip.

În context, prim-ministrul şi-a exprimat recunoştinţa pentru sacrificiul de care au dat dovadă angajaţii instituţiei în timpul conflictului de pe Nistru, fiind în primele linii ale frontului şi apărînd, uneori cu preţul vieţii, integritatea şi independenţa statului.

El a recunoscut că remunerarea pentru munca angajaților care zilnic îşi riscă viaţa nu corespunde riscurilor profesiei, însă a dat asigurări că "Guvernul va face tot posibilul ca remunerarea şi beneficiile de care au parte angajaţii să acopere dificultăţile şi riscurile profesiei exercitate".

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a spus că în cei 25 de ani Brigada "Fulger" a trecut prin multe greutăţi şi a obţinut multe succese.

"Brigada a devenit o structură de încredere şi profesionistă, care apără interesele cetăţenilor. Poliţiştii brigăzii "Fulger" se află în prima linie în combaterea criminalităţii şi, din păcate, apărarea integrităţii teritoriale a ţării a dus la jertfe", a menţionat ministrul.

Jizdan a subliniat că "Republica Moldova trebuie să aibă o poliţie modernă, profesionistă, de aceea anume această structură este obiectul unor schimbări permanente pentru menţinerea acesteia în rîndul structurilor de elită".

Angajaţii Brigăzii "Fulger" au primit mulţumiri pentru devotamentul şi riscul la care sînt supuşi zilnic. Mai mulţi angajați au primit distincţii.

Brigada,,Fulger", creată la 5 decembrie 1991, este o subdiviziune specializată a Inspectoratului General al Poliţiei al Ministerului Afacerilor Interne, destinată neutralizării şi capturării unor infractori deosebit de periculoşi şi exercitării unor misiuni speciale în vederea restabilirii şi asigurării ordinii publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?