Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ce riscă acest tînăr din Moldova care a luptat în Ucraina (VIDEO)

5 dec. 2016,, 15:05   Societate
3267 3
Foto: noi.md

Un cetăţean al Republicii Moldova, care a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina, a fost reţinut, la finele săptămînii trecute de Procuratura municipiului Chişinău şi ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate.


Individul are 22 de ani şi este originar din raionul Floreşti, iar procurorii i-au înaintat învinuirea pentru activitatea mercenarilor (art.141 Cod penal). Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut integral vinovăţia.

La demersul procurorilor, pe numele învinuitului a fost eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile, iar dacă va fi recunocut vinovat de cele incriminate, el riscă pînă la 7 ani închisoare.

Organele de drept ale Republicii Moldova, de comun cu partenerii externi continuă măsurile de prevenire şi contracarare a activităţii de mercenariat şi întreprinde acţiuni pentru identificarea şi reţinerea persoanelor care atentează la securitatea naţională şi regională.

Deşi activitatea de mercenariat este un fenomen relativ nou pentru Republica Moldova, tot mai mulţi conaţionali sînt suspectaţi de implicare în asemenea ilegalităţi. În această ordine de idei, SIS atenţionează cetăţenii asupra gravităţii şi pericolului participării în conflicte armate, la acţiuni militare sau la alte acţiuni violente orientate spre răsturnarea sau subminarea orînduirii constituţionale ori violarea integrităţii teritoriale a statului.






0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?